”Tykkään kirjoituksista ja keskustelen ihmisten kanssa käsitöistä, ruoasta, pula-ajasta ja yleismaailmallisista asioista. Ylläpidän muutamien järjestöjen ja yhteisöjen sivustoja.” Kaija, 70 vuotta.
”Aktiivisisuudella verkossa en pyri poliittiseen vaikuttamiseen vaan keskustelemaan kulttuurista ystävien ja median kanssa.” Eero, 79 vuotta.

Internetissä ja sosiaalisessa mediassa voi toimia ja käyttäytyä monin tavoin. Otamme ehkä huomaamattamme tiettyjä rooleja tai esitämme itsemme tietyllä tavalla. Internet ja sosiaalinen media ovat tänä päivänä merkittävät vaikuttamisen kanavat.

Internetissä voi esimerkiksi nostaa keskusteluun vaikeita asioita, kerätä nimiä adressiin tai keskustella päättäjien kanssa. Viidennessä Netikkäässä käsitellään verkossa toimimista yksilön näkökulmasta. Mitä kenen tahansa kannattaisi huomioida käytöksestä ja toiminnasta verkossa? Avaa Netikäs linkistä ja lue omaalta laitteeltasi.

netikas5
Netikäs 5: Identiteetti, roolit ja vaikuttaminen

 

Tämän Netikkään videossa teknologiasta kiinnostunut eläkeläinen Asko Alppi kertoo, miten vaikuttaminen sosiaalisessa mediassa ja teknologian avulla liittyvät hänen arkeensa. Miten sinä vaikutat verkossa?