Se oli melkein ikimuistoinen maaliskuinen lauantai aamupäivä, kun kännykkä ilmoitti olemassaolostaan. ”Aila täällä terve, kuule tulisitko mukaan EL* iPad pilottiin.” En edes kysyny mikä se semmonen on, vaan vastasin ”tulen, aina on mukava oppia uutta”. Sain tietää kurssin aikataulut sun muut asiat tämän tiimoilta ja jäin odottamaan virallista kutsua kurssille.
Vajaa kolme viikkoa tuosta aamusta niin tallasin Tallukkaan päivän kurssille. Mielenkiintoista ja yllättävää. Minä, tietotekniikan vastustaja, näin innoissani. Tästä alkoi elämäni mullistua iloisiin tapahtumiin, uuteen oppimiseen. Sillä vanhakin oppii, kun haluaa ja innostuu.

Tuli syksy ja uusi yllätys, olin Oulussa, kun Aila ja Pirkko soittivat kertoen, että pilotti laajenee valtakunnassa. Täten sain kutsun myös tähän, Vertaistukea skypellä-pilottiin. Ja nyt pääsi koulutukseen Lehmirantaan muutamaksi päiväksi. Siellä meitä oli 21 iloista ja opinhaluista; opimme ja ystävystyimme.
Tällä jutulla haluan viestittää lukijoille, että haasteita kannattaa ottaa. Mikä tärkeää koen, että muistini ja elämänlaatu on muuttunut paremmaksi.
” Joka ei pelkää tulevaisuutta, voi nauttia tästä hetkestä”(Positiivarit). Eläkeliitto on tehnyt oivan ratkaisun käynnistäessään nämä pilotit yhdessä LähiVerkon kanssa.
Näin yhdistysten virkeät toimijat voivat tukea toisiaan, oppia toisten onnistumisista ja tukea vastoinkäymisissä.
Iloita yhteisestä hyvästä.

Kiittäen Helvi
Kirjoittaja on yksi LähiVerkon Päijät-Häme -pilotissa mukana olleista apunen-toiminnan vapaaehtoisvastaavista.

* EL = Eläkeliitto

 

Ei kommentteja - Keskustele aiheesta