KUVA TÄHÄN

(Tätä sivua päivitetään)

Tälle sivulle on koottu LähiVerkko-projektissa tehdyt kirjalliset materiaalit. Olemme koonneet sivuille

  • erilaiset painetut ja sähköiset opasvihot ja materiaalit
  • vinkkejä ja kokemuksia sisältäviä blogeja
  • myös erilaisissa koulutuksissa LähiVerkon työntekijöiden käyttämiä powerpoint-esityksiä.

Tervetuloa lukemaan!

 

LähiVerkon tekemät tutkimukset

Vuonna 2017 LähiVerkko tutki ikäihmisten sosiaalisen median käyttöä. Tutkimuksen tulostenkoonti on luettavissa tästä linkistä.

Vuonna 2016 LähiVerkko tutki ikäihmisten digitaalista pelaamista. Tutkimuksen tulostenkoonti on luettavissa tästä linkistä.

Vuonna 2014 LähiVerkko toteutti yhdessä KÄKÄTE-hankkeen kanssa tutkimuksen nimellä: Tietoteknologian käyttö ja käyttämättömyyden syyt 75–89-vuotiailla”. Tutkimus on julkaistu paperisena KÄKÄTE-hankkeen julkaisusarjassa. Aiheesta lisää tässä lehdistötiedotteessa.

 

Opasvihkot

Nettiopastajatoimintaan LähiVerkko tuotti oman opastustoiminnan käynnistämisen oppaan. Oppaasta saat perustiedot siitä mitä kannattaa huomioida kun aloittaa vapaaehtoista nettiopastajatoimintaa. Voit ladata oppaan itsellesi painamalla tästä.

LähiVerkko on järjestänyt vuosien varrella useita pelitapahtumia ja tehnyt syksyllä 2017 pelitapahtumien järjestämiseen oppaan. Opas auttaa järjestämään tapahtuman digitaalisten pelien ympärille.  Voit katsella tai ladata oppaan itsellesi painamalla tästä.

Netikäs-mediasivistysmateriaalin kuusi osaa auttavat ikäihmistä tutustumaan ja toimimaan tämän päivän mediamaailmassa. Materiaalit ovat koottu omaksi kokonaisuudekseen. Tutustu ja lue Netikkäitä täällä.

Skypeä käytettiin monessa LähiVerkon pilotissa. Skypen käytön tueksi tehtiin oma esite siitä kuinka kuvapuheluja voi toteuttaa kyseisellä palvelulla. Voit tutustua Skype-ohjeeseen painamalla tästä.

 

Toimintamallit

Kuinka yhdistää olemassa oleva ryhmätoiminta ja tietotekniikan käytön opettelu? Näppäränä Netissä -toimintamalli toteutettiin saman nimisen pilotin pohjalta. Toimintamalli antaa yksinkertaiset välineet yhdistää vaikka lukupiiriä ja älypuhelimien käytön opettelua. Tutustu toimintamalliin sen omilla sivuilla ja kokeile ryhmäsi kanssa!

 

 

 

Blogit

Pelitoimintaan liittyvät blogikirjoitukset

Jousiammuntaa ja keilausta hyvinvointipäivässä

 

Vapaaehtoisena pelitapahtumassa

Virtuaalitodellisuutta palvelutalon arkeen

 

Ikäihminen pelikasvattajana

Eläkepäivillä pelikasvattajaksi

Pelisivistys on pop!

 

Ikäihmisten digipelaamiseen liittyvät blogit

iPad, Seppo, Leo ja minä – seikkailu pelinteossa

Pokémon villitsee ja yhdistää!

”Ei se pelaa, joka pelekää”- sanottihin ennen vanhaan Etelä-Pohojammaalla.