LähiVerkko – virtaa osaamiseen ja osallistumiseen

P LähiVerkko

Projektitiimi. Ylhäältä vasemmalta Marja Pakarinen, Riikka Marttinen ja Maarit Nyqvist. Alhaalla istuvat Ida-Maria Pankka ja Jouni Ahonen.

Tietotekniikan käytöllä on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia ihmisen elämänlaatuun ja hyvinvointiin. Tietotekniikka tarjoaa myös kanavan, jolla voi pitää yhteyttä tuttaviin ja läheisiin, tutustua uusiin ihmisiin, osallistua toimintaan, seurata uutisia ja keskusteluja tai osallistua vapaaehtoistoimintaan jopa kotoa käsin välimatkoista huolimatta.

LähiVerkko-projektissa (2013-2017) kehitetään ikäihmisten parissa tapoja osallistua ja olla vuorovaikutuksessa tietotekniikan avulla. Projekti on Eläkeliiton ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n yhteinen kehittämisprojekti. Projektia rahoitetaan Veikkauksen tuella.

Tavoitteena on hyödyntää tietotekniikkaa tavoilla, jotka lisäävät ikäihmisten

  1. tietoja ja taitoja tietotekniikkaan liittyen
  2. vapaaehtoistoiminnan toteuttamista ja siihen osallistumista
  3. mahdollisuuksia ylläpitää olemassa olevia ja luoda uusia ihmissuhteita

Kehittämistyö tapahtuu erilaisten kokeilujen eli ns. pilottien avulla. Projektin kohderyhmänä ovat yli 65-vuotiaat, erityisesti vapaaehtoistoiminnassa mukana olevat ikäihmiset. Kohderyhmänä ovat myös nuoret vapaaehtoiset. Toiminnassa lisätään sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja osaamisen jakamista.

Sisältötuutorit – kokemusasiantuntijat mukana projektissa

Projektiin etsittiin jo heti alkuvaiheessa joukkoa vapaaehtoisia ikäihmisiä, 20150224_152312jotka voisivat kommentoida, arvioida, testata, blogata ja antaa palautetta projektin toiminnasta. Ryhmään oli tulijoita enemmän, kuin pystyimme ottamaan mukaan.

Tällä hetkellä sisältötuutoreita on n. 20 henkilöä. Heidän arvokkaan työpanoksensa vastineeksi tarjoamme n. 2 kertaa vuodessa yhteisen tapaamisen, jossa järjestetään myös koulutusta tietotekniikkaan liittyvissä aiheissa.

Sisältötuutoreiden mietteitä voi lukea LähiVerkon blogista:

Opetellaan ja testataan yhdessä
Kuulumisia täältä uuden ääreltä
Tietotekniikka ja minä
Yhdessä kevättä ihmettelemässä
Ikäihminen ja nykyteknologia – mikä uskomaton pari
Haluan tulla onnelliseksi
Kaksi kauppareissua
Vääryys ja ajattelemattomuus
Sata vuotta voimaa
Kuulumisia täältä uuden ääreltä
Amor ei kysy ikää
Some – ystäväni
Pitääkö tietokoneviruksia pelätä 
Joulutervehdys musiikin muodossa
Eläkepäivillä pelikasvattajaksi

mobiilisovellus-plus60

Sisältötuutoreista Anna-Maija suostui ystävällisesti esiintymään myös valokuvausmallina. Valokuvaaja Maria Miklas otti kuvia nettisivujen kuvitusta varten, joissa Anna-Maija esiintyy.

 

 

Kiitos teille kaikille upeille sisältötuutoreille mukana olosta!