Muruset ylisukupolvisuuden toteuttajina

 

”Meidän roolimme on olla se kuunteleva ihminen ja tarjota seuraa, kuunnella ne päivän mukavat ja välillä vähemmän mukavat kuulumiset.”
– Maria Murunen

Vapaaehtoiset Muruset eli nettimummot ja nettivaarit ovat netissä lapsia varten

Muruset ovat vapaaehtoisia verkkoisovanhempia, joiden tehtävänä on jutella netissä lasten ja nuorten kanssa. Nettimummolatoiminta on suunnattu pääasiassa alakouluikäisille. Muruset toimivat tällä hetkellä kahdessa eri paikassa: virtuaalihotelli Habbon Nettimummola-huoneessa sekä Murusten omassa Muruset-chatissa osoitteessa www.muruset.fi. Muruset ovat saaneet nimensä siitä, että he toimivat monessa eri paikassa, murusina pitkin nettiä. Ja ovatpa he oikeastikin melkoisia murusia!

Muruset-toiminta kehitettiin LähiVerkko-projektissa. Projektin emo-organisaatiot Eläkeliitto ja EHYT ry toivat oman osaamisensa ja kohderyhmänsä toiminnan käynnistämisen tueksi. Eläkeliiton kautta voitiin rekrytoida vapaaehtoisia, EHYT:in Verkkotyön kautta saatiin koulutusta lasten kohtaamiseen verkossa. LähiVerkon päättymisen jälkeen toiminta jää EHYT:ille.

 

Sinustako Murunen?

Uusia Murusia haetaan mukaan toimintaan aina syksyisin. Voit hakea mukaan, jos
– olet yli 60-vuotias nainen tai mies
– olet kiinnostunut verkkokeskusteluista lasten ja nuorten kanssa
– osaat käyttää tietokonetta tai tablettilaitetta jonkin verran
– sinulla on aikaa vapaaehtoistyölle.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä EHYT ry:n verkkopedagogoihin, jotka vastaavat Muruset-toiminnasta. Löydätte heidän yhteystietonsa täältä: https://muruset.fi/tietoa-vanhemmille/

 

Lisätietoja:
Murusten oma sivu: http://muruset.fi/
Habbo-hotelli: https://www.habbo.fi/
EHYT ry:n Verkkotyö: http://www.ehyt.fi/fi/verkossa
Muruset-mainosvideo Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=kYpCVA0p_lM