Käsityöt ovat aihe, joihin liittyen löytyy runsaasti ideoita, inspiraatiota ja sosiaalista kanssakäymistä internetistä.

Syksyllä 2016 toteutimme yhteinen ”Näppärät netissä” -pilottikurssin Eläkeliiton Elämää käsillä -projektin kanssa. Kurssi toteutettiin Helsingissä, Kampin palvelukeskuksessa.

Pilottikurssilla yhdistettiin käsillä tekeminen ja internetin hyödyntäminen. Tavoitteena oli kokeilla ja kehittää ryhmätoimintaa eläkeikäisille, jossa kiinnostavan harrastuksen kautta tutustutaan helpolla ja mukavalla tavalla tietotekniikkaan ja sen hyödyntämiseen arjessa.

Kurssin aikana tehtiin yhdessä pieniä käsitöitä, mutta samalla kokeiltiin tiedon hakemista netistä, sosiaalisen median käyttöä, sekä työskentelyn valokuvaamista ja kuvien jakamista. Osallistujilla oli kurssin ajan lainakäytössä tablettitietokoneet, joiden peruskäyttöä kurssin aikana harjoitellaan käsitöiden lomassa. Osallistujilta kerättiin kurssista palautetta ja kehittämisajatuksia kokemusten perusteella.

Marraskuussa pilotin päätyttyä järjestettiin valokuvanäyttely, jossa kurssin osallistujien töitä ja kokemuksia oli esillä.

Tilkkutäkkiarviointitilkkutäkki

Kurssin arvioinnissa käytimme yhtenä menetelmänä ns. tilkkutäkkiarviointia, joka on kehitetty LähiVerkon ja Elämää käsillä -projektin yhteistyönä. Osallistujat antoivat palautteen jokaisen kurssikerran jälkeen valitsemalla sopivan kangastilkun ja kirjoittamalla lyhyen sanallisen palautteen. Tilkut valittiin värin mukaan: vihreä = kurssipäivä sujui erittäin hyvin, keltainen = melko hyvin, punainen = ei kovin hyvin. Tilkut ja sanalliset palautteet kiinnitettiin alustaan, jossa ne muodostavat tilkkutäkin.

Pilotin eteneminen

Pilotin tuotoksia voit seurata tältä sivulta tai Instagram-palvelusta kurssin omalta käyttäjätililtä: käyttäjänimi: napparat_netissa. Instagramia voi käyttää joko lataamalla ilmaisen sovelluksen älypuhelimeen tai tablettiin tai suoraan Internet-sivun kautta osoitteesta www.instagram.com/napparat_netissa.

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Lisätietoja:

  • Elämää käsillä -hanke / Marika Sarha, puh. 040 7257 346 tai
  • LähiVerkko-projekti / Marja Pakarinen,