Jokaisella meistä on oma suhteemme mediaan. Välillä tuntuu, ettei ymmärrä mitä netikasympärillä nykypäivänä tapahtuu. Ihmiset puhuvat oudoilla sanoilla ja oudoista asioista. Joskus voi tuntua, että olisi mukava ottaa osaa keskusteluun tai tietää, mistä on kysymys, kun ”keskustelu käy kuumana sosiaalisessa mediassa”. Myös tietoturva ja tekijänoikeudet mietityttävät monia. Nekin, joille sosiaalinen media on tuttu, kaipaavat välillä vinkkejä ja tukea verkkomaailmassa toimimiseen. 

Katso videostamme, mihin kaikkeen verkossa voikaan törmätä.

 

Netikäs”-mediasivistysmateriaalisarja auttaa alkuun tämän päivän mediamaailman ymmärtämisessä. Materiaalin tuottamisessa on ollut mukana iso ryhmä yhteistyökumppaneita.

 

Materiaalisarjan osat ovat:

Lahiverkko_esite_nro1_KANSI

  1. Media ennen ja nyt (PDF)
  2. Sosiaalinen media (PDF)
  3. Tietoturva (PDF)
  4. Tekijänoikeudet (PDF)
  5. Identiteetti, rooli ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen
  6. Digitaalinen pelaaminen

 

Pääset lukemaan materiaalia sähköisenä versiona painamalla yllä olevista linkeistä.  Tälle sivulle tulee myös tueksi muuta materiaalia ja tietoa Netikäs-vihkojen lähteistä. Materiaalista on ilmestynyt kolme ensimmäistä osaa.

Tervetuloa lukemaan!

 

Netikäs verkko-opinnot

Keväällä 2016 teemme opintomateriaaleja ja testaamme verkkokursseja, jotka käsittelevät Netikkään aiheita. Verkkokurssit järjestetään aluksi pienemmälle testiryhmälle ja mikäli toiminta koetaan mielekkääksi, niitä tarjotaan myös laajemmalle yleisölle loppuvuodesta 2016. Verkkokurssien etenemistä voi seurata myös tältä sivulta.

 

Aiheeseen liittyvää luettavaa blogissamme:

Some, ystäväni
Yhdessä tekemällä mediasivistystä
Tee päivän hyvä verkkoteko