Kuvapuhelut yhdistävät ihmisiä etäisyyksistä välittämättä

Internetissä toimivien kuvapuhelujen (esim. Skype) avulla on helppo pitää ryhmän kesken yhteyttä, vaikka ihmiset olisivat hajallaan ympäri Suomea. Skype on yksi suosittu kuvapuheluväline, jonka voi ladata ilmaiseksi tietokoneelleen, tablettiin tai älypuhelimeen. Skypen kautta voi lähettää tekstimuotoisia viestejä, kuvia ja puhua ilmaisia ääni- tai kuvapuheluita.

LähiVerkko-projektissa olemme käynnistäneet kokeiluja, joissa kuvapuheluita on käytetty vertaistuen ja yhteydenpidon välineenä ryhmässä. Esimerkiksi Eläkeliiton auttavassa vapaaehtoistoiminnassa mukana olevat vastuuhenkilöt ympäri Suomea ovat tutustuneet toisiinsa ja päässeet jakamaan kokemuksiaan aivan uudella tavalla Skypen välityksellä.

Pilotteihin osallistuneet kertovat kokemuksistaan LähiVerkon Youtube-kanavalla.

Tervetuloa mukaan ilmaiseen webinaariin, jossa jaamme kokemuksistamme kuvapuhelujen käytössä vertaistuen välineenä:

  • 27.9.2017 klo 14. Kuvapuhelut vertaistuen välineenä ja Skype ryhmätoiminnassa.
    Monipuolinen vertaistuki on tämän päivän sana. Kuinka kuvapuheluja voidaan hyödyntää vertaistuessa? Miten ryhmätoimintaa voidaan rakentaa kuvapuhelujen ja chatkeskusteluiden kautta? Aiheeseen syventyvät LähiVerkosta Jouni ja Eläkeliiton apunen-toiminnasta Annika Toivoniemi-Matsinen.

 

Lue kokemuksia blogistamme:

Jaetun ilon ja surun äärellä – vinkkejä kuvapuhelun kautta toimivalle vertaisryhmälle

Ikimuistoinen aamupäivä

 

Ohjeistusta Skypen käyttöön:

Ohjeet Skype-ryhmän luomiseen (PDF)

Ohjeet Skypen lataukseen ja käyttöön (PDF)

Kuvapuhelut Internetissä -esite (PDF)

 

Vertaistukea verkossa kuvapuheluiden avulla – LähiVerkon pilotit:

LähiVerkko on tehnyt Eläkeliiton apunen-toimintaan liittyen kokeiluja Skypen käytöstä ryhmässä vertaistuen välineenä. Olemme toteuttaneet 3 pilottia, joissa on ollut 44 osallistujaa.

Yksi piloteista toteutettiin yhdessä TunneMieli-projektin kanssa. Siinä ryhmä vapaaehtoisia tapasi Skypen kautta TunneMieli-projektin työntekijän vetämissä verkkotapaamissa.

Toinen pilotti toteutettiin Päijät-Hämeessä, jossa Eläkeliiton piirin vapaaehtoistoiminnan vastaavat muodostivat Skype-ryhmän. Pilotissa testattiin tablettitietokoneen (iPad) ja Skype-puhelinsovelluksen käyttöä vertaistukitoiminnassa. Päijät-Hämeen piirin yhdistysten 10 vapaaehtoisvastaavaa, piirin toiminnanjohtaja ja vapaaehtoistoiminnan vastaava kokoontuivat säännöllisesti Skypen avulla.

Kolmannessa pilotissa Skypen avulla yhteyttä pitivät apunen – vapaaehtoistoiminnan vastaavat eri puolilla Suomea.

Toimintamallin kuvaus löytyy Innokylästä (klikkaa tätä linkkiä)