Enää muutama viikko ja sitten on minun aika sulkea LähiVerkon ovi viimeistä kertaa. Hieman reilu kolmen vuoden työrupeama LähiVerkossa alkaa olla päättymässä. Täytyy sanoa, että se on ollut seikkailu, josta en osannut edes haaveilla. Seikkailu, joka on vienyt ympäri Suomea paikkoihin, joissa en ollut koskaan käynyt. Mukanani seikkailemassa on ollut huikean hieno tiimi, jonka osaamista on voinut vain ihmetellä.  Yhdessä on tehty paljon ja opittu vielä enemmän. Itsestäni olen oppinut ehkä eniten. Iso kiitos siitä!

Ensimmäinen työpäiväni oli SeniorSurf tapahtuma 2014.

Näihin vuosiin lukeutuu myös huikea määrä kohtaamisia eri-ikäisten ihmisten kanssa eri puolella Suomea, ja täytyy sanoa, että ne ovat olleet tämän työn suola. On ollut ilo olla kehittämässä uutta, oppimassa ja opettamassa sekä jakamassa hetkiä, joiden fiilistä eivät sanat riitä kuvailemaan.

LähiVerkon sisältötutorit ovat avanneet minulle monia uusia näkökulmia, innostaneet ja hämmästyttäneet osaamisellaan sekä rohkeudellaan kokeilla uutta. Haluaisin seurata teidän hienoa työtänne LähiVerkon jälkeenkin.  Kiitos ihanista yhteisistä hetkistä!

Sisältötutorit keväällä 2017 Lehmirannassa.

Haluan myös kiittää yhteistyökumppaneita näistä kuluneista vuosista. On ollut upeaa huomata, kuinka olemme voineet tehdä yhdessä rinnakkain työtämme –   jakaa iloja ja murheita sekä oppia toisiltamme onnistumisista kuin myös epäonnistumisista. Tuleva Moka-webinaari kiteyttää mielestäni hienosti sen mitä olemme yhdessä saaneet aikaan. Verkostomme avoimuus, uskallus pyytää apua, rohkeus jakaa erilaisia kokemuksia ja mokia, asioiden kriittinen pohtiminen sekä toisten kannustus ovat olleet yhteistyömme parasta antia. Toivottavasti kohtaamme vielä uudelleen muissa merkeissä!

Kun mietin näitä kuluneita vuosia, nousee erityisesti mieleen yksi toimintamalli, jota tulen lämmöllä muistelemaan vielä pitkään.  On ollut hienoa seurata, miten ikäihmisten digitaalinen pelaaminen ja siihen suhtautuminen on muuttunut näiden vuosien aikana.  Erityisen iloiseksi minut on tehnyt ylisukupolviset pelitapahtumat, joissa sukupolvet ovat kohdanneet pelien ja virtuaalitodellisuuden parissa. Tunnen suurta ylpeyttä, kun olen saanut seurata miten OppilasAgentit ovat ottaneet haltuun pelitapahtumat ja ikäihmisten opastamisen teknologian pariin ympäri suomea. Iso kiitos toimintamallin luomisesta Vantaan Hämeenkylän koulun opettajalle Timo Järvenpäälle ja kaikille koulun huikeille OppilasAgenteille sekä Pähkinärinteen palvelutalon asukkaille ja henkilökunnalle!

Pelit jatkuvat kohdallani nyt toisissa merkeissä, mutta innolla rohkaisen teitä jatkamaan pelaamista, tutustumaan uusiin asioihin ja teknologioihin sekä nykäisemään hihasta, kun kohtaamme taas!

 

Riikka Marttinen
LähiVerkko-projektin verkkopalvelusuunnittelija syksystä 2014 alkaen. 

Ei kommentteja - Keskustele aiheesta