Tälle sivulle on koottu esimerkkejä LähiVerkon videotuotannosta. Kaikkiin julkaistuihin videoihin voit tutustua LähiVerkon Youtube-tililtä.

LähiVerkon videotuotannon taustalla on ajatus vertaiskokemusten avaamisesta ja jakamisesta. Videoita saa käyttää opastus-, opetus- ja koulutuskäytössä.

 

Nettimaailmaa tutummaksi

LähiVerkko toteutti loppuvuodesta 2014 viiden videon sarjan. Ideana oli avata millaisia asioita nettimaailma voi avata ikäihmisen arkeen avata. Kurkkaa koostevideo alta. 

Muut videot ovat:

 

Mediasivistystymään vertaiskokemuksien pohjalta

Netikäs-materiaalin tueksi tehtiin keväällä 2016 kuuden videon sarjan. Eläkeläiset Asko Alppi ja Marja-Leena Mahlamäki kertovat omista kokemuksistaan aiheisiin liittyen.

Videoiden aiheet ovat:

 

Virtuaalimaailmat ja pelipajat

LähiVerkko toteutti erilaisia digitaalisten pelien pelipajoja sekä virtuaalimaailmojen tutustumispajoja pitkin projektiaikaa. LähiVerkon Youtube-kanavalle on koottu soittolista liittyen digitaaliseen pelaamiseen. Pelaaminen ja virtuaalimatkailu ei katso ikää!

 

Pilottikokeilulla rohkeutta tietotekniikan käyttöön

LähiVerkon piloteista tehtiin myös videoita. Skype vertaistuen välineenä-pilottilaisia haastateltiin heidän kokemuksistaan tabletlaitteen ja Skypen käytöstä.  Helvi, Kyllikki, Tuula, Raili ja Kalevi kertoivat kokemuksistaan keväällä 2015.

Kaikki Skype-pilottilaisten haastatteluvideot ovat katsottavissa täältä.

Näppärät Netissä -pilotissa yhdistettiin kädentaitoja ja tietotekniikan käytön opettelua. Niistä kokemuksista koottiin video loppuvuodesta 2016.

 

Nettiopastajatoimintaan tehtiin seuraavat videot

 

Mikä Fiilis! FlashMob SeniorSurf-päivän yllätyksenä 2015.

LähiVerkko osallistui neljänä vuonna SeniorSurf-päivään. Syksyllä 2015 toteutettiin flashmob-tempaus, jossa joukko ikäihmisiä toteutti tanssiesityksen Kampin kauppakeskuksessa.  Ajatuksena oli nostaa ikäihmiset sosiaalisessa mediassa tekijöiksi. Tempaus toteutui todella hienosti ja siitä tehtiin yhdessä ikäihmisten kanssa video sekä making off-video.