LähiVerkon viikon vinkki

LähiVerkolla on ollut vuoden 2015 lopusta käytössä suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi palvelu nimeltään viikon vinkki. Tässä palvelussa voit tilata puhelimeesi kerran viikossa ilmestyvän tekstiviestivinkin. Yleensä perjantaisin saapuvassa tekstiviestissä kerrotaan erilaisia vinkkejä sekä matkapuhelimiin että yleisesti tietotekniikkaan liittyen. Vinkit voivat olla myös ajankohtaisia tärppejä esimerkiksi tapahtumista, joita voit seurata internetin kautta. Viime kesänä LähiVerkon projektipäällikkö Marja oli mukana Eläkeliiton Laula kanssain – laulujuhlilla Joensuussa ja sen viikon vinkkinä oli linkki tapahtuman päivitykseen: Laula kanssain

-

Monet vinkit ovat yksinkertaisia neuvoja tai vinkkejä, joilla voit helpottaa arkeasi joko perinteisellä matkapuhelimella tai älypuhelimella. Tässä yksi esimerkki: ”Unohtuivatko lasit kotiin kauppareissun ajaksi? Näet pienet tekstit ottamalla niistä kuvan puhelimella ja suurentamalla kuvaa.”
Toinen arkinen esimerkki on niin ikään kaupassa käyntiin liittyvä: ”
Kauppareissua helpottaa, kun otat kauppaan lähtiessä kännykällä kuvan jääkaapin sisällöstä.

Joissain tekstiviesteissä saattaa olla vaikka vinkki uuteen käsityöhön: ”Käytätkö kuulokkeita, menevätkö johdot solmuun? Virkkaa tai pyydä jotakuta virkkaamaan puuvillalankaa johtojen päälle. Tämän jälkeen johtosi ovat helpommin käsiteltävissä! Jos käytät kuulokkeita ulkona, suosittelemme heijastinlankaa. Näyt hyvin autoilijoille.

Jotkut vinkit ovat taas vähän edistyneemmille käyttäjille, sekä vaativat internet-yhteydellä varustetun älypuhelimen, kuten: ”Voit jakaa älypuhelimesi internet-yhteyden muiden laitteiden, esimerkiksi kannettavan tietokoneen tai tabletin kanssa. Jakamisominaisuus löytyy puhelimen asetuksista puhelinmallista riippuen esimerkiksi nimillä ”Internet-yhteyden jakaminen”, ”hotspot” tai ”Oma yhteyspiste”.”

Saat tilattua vinkin itsellesi lähettämällä tekstiviestin LIITY LÄHIVERKKO numeroon 18182. Mikäli et enää halua vastaanottaa viikon vinkki –viestejä, voit poistua ryhmästä lähettämällä viestin POISTU LÄHIVERKKO numeroon 18182.

Tekstarivinkin tilaaminen on ilmaista, emmekä luovuta numeroasi eteenpäin tai lähetä mainoksia. Tervetuloa mukaan vinkkien vastaanottajaksi!

Mikäli et ole vielä vastaanottanut viikon vinkkejä, voit lukea 17.3.2017 asti ilmestyneet vinkit painamalla tästä.