Webinaari on internetin välityksellä toteutettava seminaari, johon voi osallistua omalta kotisohvalta. Yleisimmin webinaarit ovat koulutuksia, keskusteluja ja luentoja eri aiheista.

LähiVerkon webinaareihin osallistumiseen tarvitset tietokoneen (kannettavan, pöytäkoneen tai tablettilaitteen) ja internet-yhteyden. Mikrofoni ja kuulokkeet eivät ole välttämättömät, mutta jos sellaiset löytyvät, niitä kannattaa käyttää. Osallistuminen on maksutonta.

Webinaariin pääset osallistumaan, kun painat TÄTÄ LINKKIÄ hieman ennen webinaarin alkamista. Huom! tällä hetkellä webinaareihin osallistuminen Google Chrome -selaimella ei toimi ilman Adobe Connect -lisäosaa. Mikäli et halua asentaa lisäosaa tietokoneellesi, voit käyttää jotain toista selainta.
Jos et ole aiemmin osallistunut verkkoluennolle voit tutustua kirjautumis- ja valmistautumisohjeisiin. Ne löytyvät syksyn webinaariohjelman jälkeen tältä sivulta.

Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Tulevia webinaareja vuonna 2017:

25.10.2017 klo 14. LähiVerkko-projektin kootut vinkit tietotekniikan käyttöön.

Projektin viimeisessä webinaarissa käydään läpi erilaisia tietotekniikan käyttöön liittyviä vinkkejä. Webinaarissa Maarit ja Marja tarkastelevat sekä laitteita että palveluihin liittyviä vinkkejä.

Verkkokursseja, joita LähiVerkko järjestää vuonna 2017:

LähiVerkko järjestää itse ja yhteistyössä erilaisia verkkokursseja. Kurssit ovat pääsääntöisesti suunnattu ikäihmisille, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita hakemaan mukaan.

10.10.2017 alkaa perehdytys nettiopastajaksi -verkkokurssi
LähiVerkko järjestää nettiopastajien perehdytyskoulutuksen verkossa. Nettiopastajat ovat vapaaehtoisia, jotka auttavat toisia ikäihmisiä tietotekniikan ja internetin käytössä. Opastaja toimii oman osaamisensa pohjalta vapaaehtoisena auttajana, eikä hänen tarvitse olla tietotekniikan asiantuntija. Tärkeämpää on rohkaisu, yhdessä kokeileminen ja oppiminen opastettavan kanssa. Koulutuspäivät ovat:
tiistai ​10.10.2017 klo 9:00-11:30
torstai 12.10.2017 klo 9:00-11:30 ja
tiistai 17.10.2017 klo 9:00-11:30. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://my.surveypal.com/Nettiopastajaksi-verkkokurssilla

Ohjeita webinaariin osallistumiseen!

LähiVerkon webinaarit toteutetaan pääsääntöisesti Adobe Connectilla. Verkkoluentoihin voi osallistua tietokoneella tai tabletlaitteella. Alla ohjeet miten webinaariin pääsee mukaan. Lisäksi ohjeissa on tietokoneella äänien ja mikrofonin testaukseen ohje. Ohjeet ovat pdf-muodossa. Voit kysyä lisätietoa LähiVerkosta Jouni Ahoselta, Riikka Marttiselta tai Ida-Maria Pankalta.

Adobe connect ohjeet iPadille (Verkkoseminaarit)
Adobe connect ohjeet Androidille (Verkkoseminaarit)
Adobe connect ohje tietokoneelle (Verkkoseminaarit)
Äänien ja mikrofonin tarkistus Adobessa -ohje

Syksyn 2017 webinaarien tallenteet:

30.8.2017 klo 14. Hyvinvointia digitaalisista peleistä.
Voivatko pelit edistää terveyttä? Auttaako pasianssin naputtelu muistin toimintaan tai Wiin tasapainolaudalla keikkuminen kaatumisen ehkäisyyn? Asiasta keskustelemassa LähiVerkosta Riikka ja Jouni. Tallenne on katsottavissa tästä linkistä.

27.9.2017 klo 14. Kuvapuhelut vertaistuen välineenä ja Skype ryhmätoiminnassa.
Monipuolinen vertaistuki on tämän päivän sana. Kuinka kuvapuheluja voidaan hyödyntää vertaistuessa? Miten ryhmätoimintaa voidaan rakentaa kuvapuhelujen ja chatkeskusteluiden kautta? Aiheeseen syventyivät LähiVerkosta Jouni ja apunen-toiminnasta Katja Harinen. Tallenne on katsottavissa tästä linkistä.

Kevään 2017 webinaarien tallenteet:

Menikö ohi joku kevään webinaareista? Voit katsoa tallenteet tietokoneella. (Tallenteet eivät valitettavasti näy tabletlaitteilla, koska ne ovat flashpohjaisia tiedostoja.)

25.1.2017 klo 14.  Mikä on LähiVerkko -projekti ja mitä hyötyä siitä voisi minulle olla?
LähiVerkko-projekti on aloittanut viimeisen toimintavuotensa. Neljän vuoden aikana on testailtu teknologian mahdollisuuksia auttavassa vapaaehtoistoiminnassa, ikäihmisten arjessa ja järjestötoiminnassa. Tule kuuntelemaan projektin tuloksia. Webinaaria vetävät LähiVerkon Marjan ja Ida-Maria. Tallenne on katsottavissa tästä linkistä.

22.2.2017 klo 14. Kaikki pelaa – peleistä iloa ja hyötyä.
Mitä digitaalinen pelaaminen tuo ikäihmisen arkeen? Mitä pelejä voisi pelata yksin, mitä yhdessä? Keskustelemassa pelaamista harrastava eläkeläinen Anelma Kantola ja LähiVerkko-projektista Jouni ja Ida-Maria. Tallenne on katsottavissa tästä linkistä

29.3.2017 klo 14. Sosiaalinen media yhdistystoiminnassa.
Miten somea voisi hyödyntää järjestössä tai pienessä yhdistyksessä? Tarkastelussa yhdistyksen sisäinen viestintä ja toiminta sekä laajempi somenäkyvyys. Keskustelemassa LähiVerkosta Jouni ja Ida-Maria. Pääset katsomaan tallenteen tästä linkistä.

26.4.2017 klo 14. Blogit ja kirjoittaminen verkossa.
LähiVerkon blogia on kirjoittanut ikäihmiset. Millaista on kirjoittaa julkista blogia ja mitä siinä pitäisi ottaa huomioon? Asiasta keskustelemassa LähiVerkosta Ida-Maria ja LähiVerkon blogiin kirjoittaneita ikäihmisiä. Pääset katsomaan tallenteen tästä linkistä.

31.5.2017 klo 14. Mobiilisovellukset arjessa ilona ja hyötynä. Miten sovelluksia käytetään ja mitä hyötyä niistä on? Älypuhelin tai tabletlaitesovelluksista kertomassa LähiVerkosta Maarit ja Jouni. Pääset katsomaan tallenteen tästä linkistä.

28.6.2017 klo 14. Some, digikuvaaminen ja käsityöharrastus.
LähiVerkko järjesti syksyllä 2016 pilotin, jossa kädentaitoharrastus yhdistettiin teknologian opetteluun. Näppärät netissä oli hauska ja innostava kokeilu uudenlaisesta eläkeläiskerhosta.  Mistä on kyse ja miten oman kädentaito ja teknologiataitojen opetteluun erikoistuneen kerhon voisi perustaa? Kysymyksiin vastaamassa Elämää Käsillä -hankkeen asiantuntija Marika Sarha ja LähiVerkosta Jouni Ahonen sekä Marja Pakarinen. Pääset katsomaan tallenteen tästä linkistä.

Syksyn 2016 webinaarien tallenteet:

30.8.2016 klo 14. Digitaalinen pelaaminen ja Kaikki Pelaa! -seminaari
Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.

16.9.2016 klo 14. Pokemon Go – mistä on kyse?
Kiinnostaako tietää, mistä suositussa pelissä oikein on kyse tai pelaatko kenties itse. Katso tallenne.

23.9.2016 klo 9 alkaen aina kello 16.00 asti. Onnistumisen ilo -seminaari ja IkäAkatemia
Tervetuloa seuraamaan lähetystä Rovaniemeltä Ikäihmisten seminaaripäivästä. Webinaari toteutettiin yhdessä Lapin yliopiston kanssa. Tallenteet ovat katsottavissa Onnistumisen ilo -sivulla.

30.9. klo 14. Pelejä kaiken ikää
Miten digitaalisia pelejä kehitetään, millaiset pelit kiinnostavat ja ovat hyödyllisiä erityisesti eläkeläisen näkökulmasta? Voit katsoa tallenteen tästä linkistä. Tallenteen äänentoistossa on hieman ongelmia. Pahoittelemme tätä.

4.10.2016 klo 9. Aamukahvit ja mediasivistystä – Senior Surf -päivä
Tervetuloa keskustelemaan aamukahvin äärellä verkossa toimimisesta, erilaisista rooleista ja vaikuttamisesta. Vieraana Rauna Rahja Mediakasvatusseurasta. Keskustelua vetää Ida-Maria Pankka. Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.

14.10.2016 klo 14. Miten järjestän pelitapahtuman?
Ideoita ja vinkkejä digitaalisten pelien hyödyntämiseen ja pelitapahtuman järjestämiseen mm. palvelutaloissa. Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.

28.10.2016 klo 14. Virtuaalitodellisuus – mistä on kyse?
Tutustutaan yhdessä virtuaalitodellisuuteen. Mitä se tarkoittaa, miten se käytännössä toimii ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa ikääntyvän hyvinvointiin? Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.

8.11.2016 klo 9. Kaikki pelaa -peliseminaari
Tallenteet seminaarin aamupäivän luennoista ja keskusteluista sekä lisätietoja voit katsoa osoitteesta www.lähiverkko.fi/peliseminaari.

8.12.2016 klo 14 Murtumatta mukana – liikunta-aktiivisuus, kaatumiset, kaatumispelko ja murtumat
Yhteistyössä Eläkeliiton Murtumatta mukana -toiminta. Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.