Webinaari on internetin välityksellä toteutettava seminaari, johon voi osallistua omalta kotisohvalta. Yleisimmin webinaarit ovat koulutuksia, keskusteluja ja luentoja eri aiheista.

LähiVerkon webinaareihin osallistumiseen tarvitset tietokoneen (kannettavan, pöytäkoneen tai tablettilaitteen) ja internet-yhteyden. Mikrofoni ja kuulokkeet eivät ole välttämättömät, mutta jos sellaiset löytyvät, niitä kannattaa käyttää. Osallistuminen on maksutonta.

Webinaariin pääset osallistumaan, kun painat TÄTÄ LINKKIÄ hieman ennen webinaarin alkamista.
Jos et ole aiemmin osallistunut verkkoluennolle voit tutustua kirjautumis- ja valmistautumisohjeisiin. Ne löytyvät syksyn webinaariohjelman jälkeen tältä sivulta.

Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Tulevia webinaareja vuonna 2017:

26.4.2017 klo 14. Blogit ja kirjoittaminen verkossa.
LähiVerkon blogia on kirjoittanut ikäihmiset. Millaista on kirjoittaa julkista blogia ja mitä siinä pitäisi ottaa huomioon? Asiasta keskustelemassa LähiVerkosta Ida-Maria ja LähiVerkon blogiin kirjoittaneita ikäihmisiä.

Toukokuussa: Mobiililaitteiden hyödyntäminen ikäihmisten parissa työskennellessä (maksullinen)
Lähiverkko ja Snellman-kesäyliopisto järjestävät yhteistyössä webinaarisarjan. Nämä webinaarit ovat muista poiketen maksullisia, mutta edullisia. Webinaarit on suunnattu kä­ih­mis­ten kans­sa työs­ken­te­le­ville so­si­aa­li- ja ter­veys­alan am­mat­ti­lai­sille. Katso tarkemmat tiedot Snellman-kesäyliopiston sivuilta: http://snellman-kesayliopisto.mobie.fi/zine/95/article-22546

31.5.2017 klo 14. Mobiilisovellukset arjessa ilona ja hyötynä. Miten sovelluksia käytetään ja mitä hyötyä niistä on? Älypuhelin tai tabletlaitesovelluksista kertomassa LähiVerkosta Maarit ja Jouni. 

28.6.2017 klo 14. Some, digikuvaaminen ja käsityöharrastus.
LähiVerkko järjesti syksyllä 2016 pilotin, jossa kädentaitoharrastus yhdistettiin teknologian opetteluun. Näppärät netissä oli hauska ja innostava kokeilu uudenlaisesta eläkeläiskerhosta.  Mistä on kyse ja miten oman kädentaito ja teknologiataitojen opetteluun erikoistuneen kerhon voisi perustaa? Kysymyksiin vastaamassa Elämää Käsillä -hankkeen asiantuntija Marika Sarha ja LähiVerkosta Jouni Ahonen sekä Marja Pakarinen.

Heinäkuu: Kesäloma, ei webinaaria.

30.8.2017 klo 14. Hyvinvointia digitaalisista peleistä.
Voivatko pelit edistää terveyttä? Auttaako pasianssin naputtelu muistin toimintaan tai Wiin tasapainolaudalla keikkuminen kaatumisen ehkäisyyn? Asiasta keskustelemassa LähiVerkosta Riikka ja Jouni. 

27.9.2017 klo 14. Kuvapuhelut vertaistuen välineenä ja Skype ryhmätoiminnassa.
Monipuolinen vertaistuki on tämän päivän sana. Kuinka kuvapuheluja voidaan hyödyntää vertaistuessa? Miten ryhmätoimintaa voidaan rakentaa kuvapuhelujen ja chatkeskusteluiden kautta? Aiheeseen syventyvät LähiVerkosta Jouni ja apunen-toiminnasta Annika Toivoniemi-Mattsinen. 

25.10.2017 klo 14. LähiVerkko-projektin kootut vinkit tietotekniikan käyttöön.
Projektin viimeisessä webinaarissa käydään läpi erilaisia tietotekniikan käyttöön liittyviä vinkkejä. Webinaarissa Riikka ja Jouni tarkastelevat sekä laitteita että palveluihin liittyviä vinkkejä.

 

Verkkokursseja, joita LähiVerkko järjestää vuonna 2017:

LähiVerkko järjestää itse ja yhteistyössä erilaisia verkkokursseja. Kurssit ovat pääsääntöisesti suunnattu ikäihmisille, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita hakemaan mukaan.

20.4.2017 kevään toinen Netikäs –verkkokurssi alkaa (vain kurssille hakeneille)
Netikäs on kuusiosainen materiaali mediasivistysaiheista, kuten sosiaalisesta mediasta, verkossa toimimisesta, tekijänoikeuksista ja tietoturvasta. Verkkokurssilla opitaan, keskustellaan ja tutustutaan aiheisiin pienessä ryhmässä.  Verkkokurssi järjestetään seitsemänä peräkkäisenä torstaina 20.4.2017 alkaen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://lahiverkko.fi/netikas-verkkokurssi/.

Eläkeliiton auttavan vapaaehtoistoiminnan peruskurssi verkossa
Peruskurssi auttavaa vapaaehtoistoimintaa Eläkeliitossa tekeville, sopii erityisesti nettiopastajille. LähiVerkko toteuttaa kurssin yhteistyössä Eläkeliiton apunen-toiminnan kanssa. Vaatii ennakkoilmoittautumisen. KEväällä on tulossa ainakin kaksi kurssia ja syksyllä yksi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen seuraavalle kurssille täältä. Voit kysellä kurssista myös LähiVerkosta Ida-Maria Pankalta ja apunen-toiminnasta Katja Hariselta.

Ohjeita webinaariin osallistumiseen!

LähiVerkon webinaarit toteutetaan pääsääntöisesti Adobe Connectilla. Verkkoluentoihin voi osallistua tietokoneella tai tabletlaitteella. Alla ohjeet miten webinaariin pääsee mukaan. Lisäksi ohjeissa on tietokoneella äänien ja mikrofonin testaukseen ohje. Ohjeet ovat pdf-muodossa. Voit kysyä lisätietoa LähiVerkosta Jouni Ahoselta, Riikka Marttiselta tai Ida-Maria Pankalta.

Adobe connect ohjeet iPadille (Verkkoseminaarit)
Adobe connect ohjeet Androidille (Verkkoseminaarit)
Adobe connect ohje tietokoneelle (Verkkoseminaarit)
Äänien ja mikrofonin tarkistus Adobessa -ohje

 

Kevään 2017 webinaarien tallenteet:

Menikö ohi joku kevään webinaareista? Voit katsoa tallenteet tietokoneella. (Tallenteet eivät valitettavasti näy tabletlaitteilla, koska ne ovat flashpohjaisia tiedostoja.)

25.1.2017 klo 14.  Mikä on LähiVerkko -projekti ja mitä hyötyä siitä voisi minulle olla?
LähiVerkko-projekti on aloittanut viimeisen toimintavuotensa. Neljän vuoden aikana on testailtu teknologian mahdollisuuksia auttavassa vapaaehtoistoiminnassa, ikäihmisten arjessa ja järjestötoiminnassa. Tule kuuntelemaan projektin tuloksia. Webinaaria vetävät LähiVerkon Marjan ja Ida-Maria. Tallenne on katsottavissa tästä linkistä.

22.2.2017 klo 14. Kaikki pelaa – peleistä iloa ja hyötyä.
Mitä digitaalinen pelaaminen tuo ikäihmisen arkeen? Mitä pelejä voisi pelata yksin, mitä yhdessä? Keskustelemassa pelaamista harrastava eläkeläinen Anelma Kantola ja LähiVerkko-projektista Jouni ja Ida-Maria. Tallenne on katsottavissa tästä linkistä

29.3.2017 klo 14. Sosiaalinen media yhdistystoiminnassa.
Miten somea voisi hyödyntää järjestössä tai pienessä yhdistyksessä? Tarkastelussa yhdistyksen sisäinen viestintä ja toiminta sekä laajempi somenäkyvyys. Keskustelemassa LähiVerkosta Jouni ja Ida-Maria. Pääset katsomaan tallenteen tästä linkistä.

Syksyn 2016 webinaarien tallenteet:

30.8.2016 klo 14. Digitaalinen pelaaminen ja Kaikki Pelaa! -seminaari
Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.

16.9.2016 klo 14. Pokemon Go – mistä on kyse?
Kiinnostaako tietää, mistä suositussa pelissä oikein on kyse tai pelaatko kenties itse. Katso tallenne.

23.9.2016 klo 9 alkaen aina kello 16.00 asti. Onnistumisen ilo -seminaari ja IkäAkatemia
Tervetuloa seuraamaan lähetystä Rovaniemeltä Ikäihmisten seminaaripäivästä. Webinaari toteutettiin yhdessä Lapin yliopiston kanssa. Tallenteet ovat katsottavissa Onnistumisen ilo -sivulla.

30.9. klo 14. Pelejä kaiken ikää
Miten digitaalisia pelejä kehitetään, millaiset pelit kiinnostavat ja ovat hyödyllisiä erityisesti eläkeläisen näkökulmasta? Voit katsoa tallenteen tästä linkistä. Tallenteen äänentoistossa on hieman ongelmia. Pahoittelemme tätä.

4.10.2016 klo 9. Aamukahvit ja mediasivistystä – Senior Surf -päivä
Tervetuloa keskustelemaan aamukahvin äärellä verkossa toimimisesta, erilaisista rooleista ja vaikuttamisesta. Vieraana Rauna Rahja Mediakasvatusseurasta. Keskustelua vetää Ida-Maria Pankka. Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.

14.10.2016 klo 14. Miten järjestän pelitapahtuman?
Ideoita ja vinkkejä digitaalisten pelien hyödyntämiseen ja pelitapahtuman järjestämiseen mm. palvelutaloissa. Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.

28.10.2016 klo 14. Virtuaalitodellisuus – mistä on kyse?
Tutustutaan yhdessä virtuaalitodellisuuteen. Mitä se tarkoittaa, miten se käytännössä toimii ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa ikääntyvän hyvinvointiin? Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.

8.11.2016 klo 9. Kaikki pelaa -peliseminaari
Tallenteet seminaarin aamupäivän luennoista ja keskusteluista sekä lisätietoja voit katsoa osoitteesta www.lähiverkko.fi/peliseminaari.

8.12.2016 klo 14 Murtumatta mukana – liikunta-aktiivisuus, kaatumiset, kaatumispelko ja murtumat
Yhteistyössä Eläkeliiton Murtumatta mukana -toiminta. Voit katsoa tallenteen tästä linkistä.