Katson sinua ja kosketan hellästi – olet aivan hiljaa. Kerron sinulle, että haluan lähteä kanssasi kahden, metsäpolun kautta kulkien katsomaan järveä, josko jäät olisivat jo lähteneet.

Annan sinun kulkea edelläni, tuntuu hyvältä seurata sinua.

Pysähdyn katsomaan keltaista kukkaa, joka voimalla työntyy ohuen jääkerroksen läpi. Onko tuo niittyleinikin alku? Sinä kuvailet minulle, millainen on niittyleinikki, siis sitä se ei ollut. Et kerro minulle, mikä kukka se on, joten arvailen uudelleen. Olisiko tuo sitten kullero? Kyllä se on! Sinä selität minulle kulleron kasvupaikat.  Nyt tiedän, että se kuuluu leinikkien sukuun, on myrkyllinen jne. Tietomääräsi on ihailtava!

Haluan poiketa polulta keräämään muutaman pajunoksan – siinä on niin kauniit, vaaleanpunaiset pajunkissat. Sinä kuitenkin kehotat minua jostakin syystä palaamaan takaisin polulle.

Kuulen aivan ihmeellisen linnun laulun. Olen kuullut tuon äänen ennenkin keväällä. Se on niin voimakas, niin erikoinen. En kuitenkaan näe lintua. Mikä lintu se on? Nyt muistan yhden mustan linnun, jolla on keltainen nokka, mustarastas, sillä oli tuontyylinen laulutapa. Mahtaisitko sinä tietää? Ennen kuin ehdin edes kunnolla kysyä sitä sinulta, niin jo matkit laulua. Miten hyvin osaatkaan laulaa linnun lailla! Mustarastashan se oli.

Osaatkohan laulaa myös iskelmiä? Pyydän, että laulaisit minulle Eeva tangon. Minun nimeni kun sattuu olemaan Eeva. Eikä aikaakaan, kun esität sen minulle. Olen kovasti otettu!

Aika kuluu ja kerrot, että jos näin rauhallisesti kävelemme, niin matkaa on ajallisesti vielä 10 min perille saapumiseen.  Ajatuksissani päätän, että en enää pysähtele, ellei nyt jotain aivan ihmeellistä tule eteen.

Tuolla näkyy jo kaisloja, järvi on siis varmaankin lähettyvillä.

Tähän kohtaan haluat minun pysähtyvän.

Katson järveä, se on vielä jään peitossa. Lokit etsivät jotain jään pinnalta. Kuuluu monenlaista kirkunaa – aurinko lämmittää – on kevät!

Haluan kiittää sinua tästä antoisasta päivästä – sinua –  Lumia 530.

 

Eeva Kanerva
Kirjoittaja on LähiVerkon sisältötutor ja apunen-toiminnan vapaaehtoinen. 

 

5 kommenttia - Keskustele aiheesta