LähiVerkko oli toteuttamassa erilaisia sosiaalisen median kokeiluja yhdessä eläkeläisten kanssa. Taustalla oli ajatus parantaa ikäihmisten ja heidän yhdistysten näkymistä sosiaalisessa mediassa. Tälle sivulle on koottu materiaaleja ja esimerkkejä näistä some-piloteista.

Yhdistyskehittäjille somevalmiuksia

Eläkeliitossa on yli 400 paikallisyhdistystä. Yhdistystoiminnan tueksi on perustettu
virtaa-yhdistyksiin-smallyhdistyskehittäjäverkosto, joka koostuu innokkaista ja osaavista vapaaehtoisista, joille yhdistystoiminta on lähellä sydäntä ja jotka auttavat yhdistyksiä kehittämään toimintaansa alueillaan.

Vuosi 2016 oli yhdistyskehittäjien toiminnassa valittu viestinnän teemavuodeksi. Tähän laajaan kokonaisuuteen liittyen LähiVerkko-projekti on mukana kouluttamassa ja tukemassa yhdistyksiä sosiaalisen median käyttöön.

”Meillä on edessämme uusi haaste. Pitäisi saada yhdistystemme väki vakuuttuneeksi siitä, että somemaailmaan tutustuminen ja sen antamien mahdollisuuksien ymmärtäminen on viisautta ja että sen avulla voimme kertoa hyvistä jäsenpalveluistamme sekä saada ja tuottaa iloa. Luulen. Että pienten askelten laukkaohjelma voi tässäkin toimia.” – Eläkeliiton yhdistyskehittäjä

 


Yhdistyskehittäjien koulutusmateriaalit

Vuoden 2016 ensimmäisten koulutuspäivien aikana koulutettiin 60 yhdistyskehittäjää viestinnän aiheista. He kohtaavat ja tukevat yhdistysten väkeä kentällä viestintään liittyvissä kysymyksissä. Koulutukset jatkuivat syksyllä 2016 ja tuotimme oppaan Facebookin käytön tueksi. Opas on tehty erityisesti Eläkeliiton piirien ja yhdistysten toiminnan tueksi, mutta se on vapaasti kaikkien aiheesta kiinnostuneiden luettavissa.

Facebook Eläkeliitossa – opas järjestötoiminnan tueksi (PDF)

Voit katsoa esityksen ”Sosiaalinen media yhdistystoiminnassa” täältä.

Voit katsoa esityksen ”Sosiaalinen media Eläkeliitossa” vinkkejä Facebookin käyttöön täältä.


Sosiaalinen media tapahtumaviestinnässä

Laula kanssain -tapahtumssa vieraili tuhansia vanhempia laulajia ja laulun ystäviä ympäri Suomea.

Case: Laula kanssain -laulujuhlat Joensuussa

LähiVerkko oli mukana tekemässä Laula kanssain -laulujuhlien sosiaalisen median viestintää Joensuussa elokuun 2016 alussa. Laulujuhlat järjesti Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piiri. Laulujuhlien some-viestintään voit tutustua:

Facebookissa www.facebook.com/laulakanssain2016
Tunnistesanalla #laulakanssain
Kokemuksia Laula kanssain -juhlilta LähiVerkon blogi-kirjoituksissa: Viisi some-vinkkiä tapahtumaan

Case: Flash mob – tanssien nettiin

LähiVerkko toteutti SeniorSurf-päivänä 2015 Flash mob – tanssitempauksen Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa. Katso video tempauksesta ja lue vinkit blogistamme: Miten saat hymyn katsojan huulille – 9 vinkkiä onnistuneeseen tempaukseen.

 


EHYT ry:n paikallisyhdistysten tukeminen

Vuoden 2016-2017 aikana LähiVerkko järjesti webinaareja, jotka oli suunnattu erityisesti pienille paikallisyhdistyksille. Webinaarien eli netissä lähetettävien suorien luentojen aiheina olivat mm. tietotekniikan hyödyntäminen yhdistyksissä ja EHYT ry:n toiminnan tekeminen tutuksi jäsenjärjestöille eri puolilla Suomea. LähiVerkon webinaarit tallennettiin ja ne ovat katsottavissa täältä.